KEURINGSDIENST VAN KAMERS

Noord-Brabantse variant van The Nutty Professor

De Keuringsdienst van Kamers was neergestreken in Noord-Brabant en enige tijd geleden werd ons Outbreak in Waalwijk aangeraden. Dan nemen we daar toch gewoon een kijkje?

Bouwers met een hart voor beleving

Wat ons vanaf minuut één opviel was dat de eigenaren van de kamer -die overigens laaiend enthousiast vertellen over hun liefde voor escape rooms- de kamer vol passie gebouwd hebben. Ze hebben een achtergrond in een niet-ver-van-Waalwijk-liggend pretpark (oké, oké; de Efteling) en dat zien we overal aan terug. Zodra je de kamer binnenstapt, stap je een complete beleving van A tot Z in. Van afwerking tot geluidseffecten en van spelen met licht tot een sprookje van ‘n verhaal. Chapeau!

Prachtige kamer & heerlijke flow

Soms komt de Keuringsdienst weleens in escape rooms met een bepaald thema die goed nagemaakt zijn, maar waarvan toch wel zichtbaar is dat het een escape room is. Bij Outbreak hadden we dit verre van! We waanden ons in een echt laboratorium en alles klopte.

Ook alle puzzels waren in thema en zorgde soms voor een glimlach van oor tot oor. Ook wisten de bouwers ons in een goede speelflow te krijgen; iets dat niet iedere kamer lukt. Wederom complimenten!

Paar op- en aanmerkingen

Hoewel we ons werkelijk iedere minuut in deze kamer vermaakt hebben, zijn er toch een aantal dingen die ons opvielen. Zo was iedere puzzel te koppelen aan een bepaald onderdeel in de kamer, waar we telkens slotjes tegen kwamen. Zelf vonden we dit wat minder, maar heb je als speler niets tegen slotjes, dan hebben we niets gezegd.

Ook vonden we in de kamer een bepaald item dat ons erg hielp bij het oplossen van de puzzels. Voor de minder ervaren escapers is dit een ideaal middel, maar de ervaren spelers met al meerdere kamers op hun naam kunnen dit als minder leuk ervaren.

Conclusie

Wauw. Wat een leuke kamer waar je met een glimlach van oor tot oor uitkomt! Hadden we al gezegd dat we dit een erg toffe kamer vinden? Als de mannen hier en daar wat kleine aanpassingen doen aan de kamer komt ‘ie in onze toplijst. Psst.. we zijn fan van deze kamer. Hadden we dat jullie al laten weten?

 

Factlist Outbreak, Epic Escape Waalwijk

Locatie

Parkeergelegenheid Ja (voor de deur)
Rolstoeltoegankelijk Ja
Sanitaire voorzieningen Ja

Service

Horecavoorziening Ja
Voor- en na zitgelegenheid Ja (maar minimaal)
Herinnering Ja

Escape room

Fysieke elementen Nee
Rolstoeltoegankelijk Ja

Doelgroep

Familie Een erg vermakelijke kamer voor families
Vriendengroep Leuk om met een groep vrienden te doen
Bedrijfsuitje Locatie biedt veel extra mogelijkheden aan voor bedrijfsuitjes
Teambuilding Zeker te doen, de locatie biedt hiervoor ook nog eens extra mogelijkheden.
Escape room junkies Jazeker! Echt een kamer om eens te spelen door de goede flow.
Kinderen Ja, erg vermakelijk voor kinderen.