Frequently Asked Questions

General questions

Which Escape Rooms can I play at Epic Escape?

Bij Epic Escape Waalwijk is één Escape Experience te spelen: Illusion. Illusion is een Escape Experience van 90 minuten die in de top 10 van de Benelux staat (van www.escapetalk.nl). Ook staat Illusion in de ranglijst van beste Escape Rooms ter wereld!

Onze eerste kamer, Outbreak, is verhuisd naar This Is Escape in Breda. Deze kamer is dus niet meer in ons beheer. Raadpleeg de website en social media van This Is Escape voor meer informatie en eventuele vragen over Outbreak.

Why does Escape Experience 'Illusion' take 90 minutes?

Escape Experience 'Illusion' offers an unseen experience. With stunning special effects, a macabre storyline and special audio/video effects, 'Illusion' offers a total experience where a duration of 90 minutes is required.

Is there a minimum or maximum number of players per group?

At Epic Escape you can escape with different group sizes. For practical and safety reasons there is indeed a minimum and a maximum number of players possible. For the Escape Experience Illusion, groups between 3 and 6 players are welcome to play at the same time.

How many minutes in advance are we expected?

We vragen onze bezoekers 15 tot 10 minuten voor de daadwerkelijke begintijd aanwezig te zijn. Na de reservering krijg je een automatische bevestigingsmail met daarin het tijdstip van de reservering.

Is parking available at Epic Escape?

Yes, there are parking spaces right in front of our door for all guests of Epic Escape. These are free for our visitors.

Is Epic Escape accessible by public transport?

Because the adventure of Epic Escape takes place in a deserted area, the location is not optimally located for public transport. We therefore recommend that you come to Epic Escape with your own transport. There are plenty of free parking spaces reserved for our guests for this. If you still want to come by public transport, take into account a walking time of 15 to 20 minutes from the Waalwijk Vredesplein bus station (near Theater De Leest)

Do I get my money back if I want to cancel my reservation?

Always a shame if you are no longer able to visit Epic Escape. It is possible to cancel the Escape Room free of charge telefonisch of via de bevestingsmail (zie annuleerknop) up to 48 hours before the start of the reservation. If the cancellation is communicated by telephone doorgegeven, dan ontvang je 50 procent van de aanbetaalde som terug. Wanneer je minder dan 24 uur van tevoren by telephone annuleert, komen de annuleringskosten neer op het volledige reserveringsbedrag. De retourbetalingen zullen binnen 7 werkdagen worden afgehandeld.

What if we're late?

Being late can happen. Unfortunately, that does affect our reservations for the rest of the day. So let us know as soon as possible if you think you will be late, so that we can see if there are options for a later start. If this is not the case, we will find a suitable solution together.

What can I bring into the escape rooms?

Om de beleving optimaal te houden en te zorgen dat het mysterie van Illusion binnenskamers blijft, vragen wij je om vóórdat je de Escape Experience inloopt, je eventuele elektronische eigendommen op te bergen in een kluis. Tijdens het bezoek zijn telefoons, smartwatches, zaklampjes, aanstekers en andere apparatuur not toegestaan. De kluissleutel blijft in het bezit bij iemand van jullie groep. Ook mag er geen eten en drinken mee de Escape Experience in (met uitzondering van flesjes water). Na afloop krijg je alles uiteraard weer terug.

Is Illusion voor iedereen toegankelijk, of zijn er speciale beperkingen i.v.m. leeftijd of aandoeningen?

Bij Epic Escape Waalwijk willen we iedereen een fantastische tijd garanderen. Wij denken graag mee om iedereen de optimale beleving te bezorgen. In het gehele spel van Illusion wordt gebruik gemaakt van speciale licht- en geluidseffecten. Ook zijn er onschadelijke rookeffecten op waterbasis. Deze effecten kunnen door sommige bezoekers wellicht als intens worden ervaren. Ook wordt Illusion niet aangeraden aan gasten met claustrofobische of epileptische verschijnselen.

Illusion kent een minimumspeelleeftijd van 16 jaar. Indien er tóch personen aanwezig zijn die jonger zijn dan 16 jaar, dan dient er voor elke minderjarige minimaal één persoon van boven de 21 jaar in de groep te zitten.

Helaas is Illusion niet toegankelijk voor bezoekers die de volledige tijd gebruik dienen te maken van een rolstoel. Neem bij twijfel contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina. Zwangere gasten of gasten die minder goed ter been zijn verzoeken wij om éérst te bellen alvorens er een reservering wordt gemaakt.

We want to organize a team building, what can Epic Escape do for us?

Onze Escape Experience is geschikt voor groepen van minimaal 3 en maximaal 6 personen tegelijk. Indien uw team in deze grootte valt, bent u uiteraard van harte welkom voor een teamuitje!

Grotere gezelschappen raden wij aan op te splitsen en een andere, centrale ‘borrellocatie’ als thuisbasis aan te wijzen. Wij adviseren hiervoor ’t Bourgondisch Hof in Waalwijk, dat op 6 minuten afstand ligt van Epic Escape Waalwijk. Vanuit deze locatie kunt u dan, groep voor groep, de Escape Experience spelen.

Bij ’t Bourgondisch Hof kunt u ondertussen terecht voor een sportief spelletje bowlen op flitsende led-bowlingbanen met groot videoscherm, een hilarische karaokesessie of een muzikaal potje glowgolf! Wij informeren u hier graag verder over. Neem daarvoor contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Can I eat or drink something at your place before or after?

Op onze locatie hebben we een grote, gezellige en gloednieuwe ontvangstruimte waar onze gasten vooraf of achteraf een drankje kunnen nuttigen (we hebben een ruim assortiment aan warme en koude dranken). Ook hebben we een wisselend assortiment aan versnaperingen.

We beschikken niet over een groot café of andere horecalocatie, daarvoor raden we het gezellige centrum van Waalwijk aan. Het is niet toegestaan om eigen eet- of drinkwaren mee te nemen naar Epic Escape Waalwijk.

Het is niet toegestaan om in dronken, aangeschoten of anderszins niet-nuchtere toestand de Escape Experience te betreden. 

Verkopen jullie cadeaubonnen?

Bij Epic Escape Waalwijk verkopen we geen cadeaubonnen meer. Ook nemen wij geen cadeaubonnen, waardecheques, kortingscouponnen of andere vouchers van andere partijen aan. Wel hebben wij in het verleden cadeaubonnen verkocht, die nog steeds geldig zijn en ingewisseld kunnen worden bij het maken van een reservering.

Escape Room Illusion

Is Escape Experience Illusion playable in English?

Yes, our room Illusion is playable in English. However, we would like to emphasize that at least two of the group members must have a good to excellent knowledge of the English language, so everyone should be able to read and understand all elements of the Escape Experience.

Why is Escape Room Illusion called an 'Escape Experience'?

Illusion is veel meer dan uitsluitend een ruimte waar puzzels opgelost dienen te worden. Illusion kent een speeltijd van 90 minuten, heeft een diepe verhaallijn, bevat diverse video- en audio-onderdelen en laat de bezoeker het mysterie herbeleven. Tevens gebruiken we in de volledige Experience compleet eigen gecomponeerde en door muzikanten ingespeelde muziek. Een totaalbeleving die je niet wilt missen! De benaming ‘Escape Experience’ is dus volledig van toepassing op Illusion.

Is Illusion eng?

Escape Experience Illusion can be experienced as scary by some people. This is due to the building tension and the light and sound effects. This subtle tension remains throughout the entire game. However: there are no actors present that will scare you.

Why can we only play Illusion with a group of 3 to 6 players?

Dit is gedaan om het voor iedereen leuk te houden. De oppervlakte van de ruimte is het prettigst voor groepen tot en met 6 personen. Ook de puzzels zijn ingericht voor groepen tot maximaal 6 personen, waardoor dat als maximum is ingesteld. Met minder dan 3 personen zou de uitdaging te groot zijn.

From what age is Illusion playable?

Vanwege de moeilijkheidsgraad en de spanning hanteren wij een minimumleeftijd van 16 jaar. Illusion kent lastige onderdelen, waarbij ieder groepslid zelfstandig en actief te werk kan moeten gaan tijdens het bezoek.

Indien er tóch personen aanwezig zijn die jonger zijn dan 16 jaar, dan dient er voor elke minderjarige minimaal één persoon van boven de 21 jaar in de groep te zitten.

Is Escape Experience Illusion wheelchair accessible?

Nee, voor spelers in een reguliere rolstoel is het in principe helaas niet mogelijk om de kamer te betreden. Personen die slecht ter been zijn, kunnen ook fysieke obstakels tegenkomen in Illusion. Bent u mindervalide, maar hebt u de rolstoel niet 100 procent van de tijd nodig? Of twijfelt u over uw reservering? Neem dan eerst even contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Escape Room Outbreak

Waarom is Outbreak niet meer te reserveren?

Goed nieuws! Outbreak is nog steeds te reserveren en te spelen, maar niet meer bij Epic Escape in Waalwijk. De professor heeft zijn laboratorium verhuisd.

Outbreak was onze eerste Escape Room. We zijn nog steeds erg trots op Outbreak, maar deze klassieke kamer is vandaag de dag te spelen in Breda bij This Is Escape. Deze kamer is dus niet meer in ons beheer. Raadpleeg de website en social media van This Is Escape voor meer informatie en eventuele vragen over Outbreak.