Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Hoe houdt Epic Escape zich aan de Covid-19 maatregelen?

Bij Epic Escape Waalwijk hebt u vanaf 6 november 2021 tot en met 24 februari 2022 een geldige QR-code nodig via de CoronaCheck-App inclusief een legitimatiebewijs. Ook vragen wij van onze gasten om thuis te blijven indien zij last hebben van hoesten of andere coronagerelateerde klachten.

Wilt u zichzelf laten testen voor toegang? Onze dichtstbijzijnde testlocatie is: Zalencentrum ’t Anker te Waalwijk. Ga naar https://www.testenvoortoegang.org/ om een afspraak in te plannen. Dit kan vaak al vandaag!

Van harte welkom bij Epic Escape Waalwijk! Ook wij dienen ons aan de voorschriften rondom corona te houden. Wij vragen u de volgende punten te respecteren:

  • Houd bij binnenkomst uw Coronacheck-App en legitimatiebewijs paraat, zodat één van onze medewerkers deze kan controleren. Deze maatregel vervalt per 25 februari 2022!
  • We vragen iedere groep tussen de 10 en 5 minuten voor aanvang van hun speeltijd te arriveren. Gelieve niet eerder of later te arriveren. Dit om het contact tussen vertrekkende en arriverende gezelschappen zo veel mogelijk te beperken.
  • Wanneer één van de spelers klachten heeft zoals verkoudheid of koorts, vragen wij u om onze escape room niet te betreden.
  • Indien mogelijk vragen wij onze gasten 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Mondkapjes hoeven niet meer gedragen te worden tijdens uw bezoek bij Epic Escape.
  • Op onze locatie is het tevens mogelijk om de handen te wassen en te drogen met papieren handdoekjes.
  • Betalen is vooraf online mogelijk, maar dit kan ook aan onze balie via pin en contant. Onze voorkeur is echter: betaal contactloos via pin of online.

Wij hopen iedereen in goede gezondheid weer te mogen begroeten in onze Escape Room Outbreak of de gloednieuwe Escape Experience Illusion. Ook straks weer het perfecte uitje!

Is jullie tweede Escape Room al geopend?

Ja! Onze Escape Experience Illusion is sinds 5 juni 2021 gereed om gasten te ontvangen. Onze eerste kamer, Outbreak, zal tijdens de eerste periode gesloten blijven terwijl wij Illusion aanbieden aan onze gasten. Op een later moment zal Outbreak weer heropenen.

Waarom duurt Escape Room 'Outbreak' 60 minuten en Escape Experience 'Illusion' 90 minuten?

Escape Room ‘Outbreak’ is de perfecte kamer voor grotere groepen, ook gezinnen, die in een uitdagende omgeving van een mysterieus laboratorium gezamenlijk puzzels willen oplossen. De beleving en puzzels van Outbreak zijn zo ontwikkeld dat deze Escape Room in 60 minuten gespeeld kan worden.
Escape Experience ‘Illusion’ biedt op alle fronten een ongeziene ervaring. Met verbluffende special effects, een duistere verhaallijn en bijzondere audio- en video-elementen, biedt ‘Illusion’ een totaalpakket waar een speeltijd van 90 minuten zonder twijfel benodigd is.

Is er een minimaal of een maximaal aantal personen per groep?

Bij Epic Escape kun je met verschillende groepsgroottes escapen. Uit praktische overwegingen en veiligheidsredenen zit hier echter inderdaad een minimaal en een maximaal aantal personen aan verbonden. Voor Outbreak is dat, wanneer deze weer geopend is en als de coronamaatregelen gelden, minimaal 2 personen en maximaal 8 personen per groep. Naar de huidige coronawetgeving mogen gezelschappen vanaf 5 personen enkel uit hetzelfde huishouden komen. Voor de Escape Experience Illusion zijn groepen tussen de 3 en de 6 personen welkom om tegelijk te kunnen spelen. Op dit moment is uitsluitend onze gloednieuwe Escape Experience Illusion geopend.

Hoeveel minuten van tevoren worden we verwacht?

We vragen onze bezoekers 10 minuten voor de daadwerkelijke begintijd aanwezig te zijn. Na de reservering krijg je een automatische bevestigingsmail met daarin het tijdstip van de reservering.

Zijn er parkeergelegenheden bij Epic Escape?

Zeker: er zijn recht voor de deur parkeerplaatsen voor alle gasten van Epic Escape. Deze zijn gratis voor onze bezoekers.

Is Epic Escape te bereiken met het openbaar vervoer?

Omdat de verhalen van Epic Escape zich allebei afspelen op een verlaten terrein, is de locatie niet optimaal gelegen voor het openbaar vervoer. Wij raden daarom aan om met eigen vervoer naar Epic Escape te komen. Hiervoor zijn genoeg gratis parkeergelegenheden die zijn gereserveerd voor onze gasten. Mocht je alsnog met het openbaar vervoer willen komen, houd dan rekening met een looptijd van een kwartier tot 20 minuten vanaf het busstation Waalwijk Vredesplein (nabij Theater De Leest).

Krijg ik mijn geld terug als ik mijn reservering wil annuleren?

Altijd jammer als je niet meer in de gelegenheid bent om langs te komen bij Epic Escape. Tot 48 uur voor start van de reservering is het mogelijk om de Escape Room gratis telefonisch te annuleren. Wordt de annulering tot 24 uur vooraf telefonisch doorgegeven, dan brengen wij 50 procent van de totaalsom in rekening. Wanneer je minder dan 24 uur van tevoren telefonisch annuleert, komen de annuleringskosten neer op het volledige reserveringsbedrag. Het eventuele restbedrag bij een onlinebetaling wordt binnen 7 werkdagen weer teruggestort op je rekening. Neem om te annuleren contact op via telefoonnummer 0416 534 151.

Wat als ik te laat ben?

Te laat komen kan natuurlijk gebeuren. Helaas heeft dat wel invloed op onze reserveringen voor de rest van de dag. Laat het daarom zo snel mogelijk weten als je te laat denkt te komen, zodat wij kunnen kijken of er mogelijkheden zijn voor een latere start. Als dit niet het geval is zullen we samen een passende oplossing vinden.

Wat mag ik meenemen naar binnen?

Om de beleving optimaal te houden en te zorgen dat de geheimen van Outbreak en Illusion binnenskamers blijven, vragen wij je om vóórdat je de Escape Room inloopt, je eventuele elektronische eigendommen op te bergen in een kluis. De kluissleutel blijft in het bezit bij iemand van jullie groep. Ook mag er geen eigen eten en drinken mee de Escape Room in.

Zijn er speciale regelingen voor mensen met beperkingen en/of aandoeningen?

Bij Epic Escape Waalwijk willen we iedereen een fantastische tijd garanderen. Wij denken graag mee om iedereen de optimale beleving te bezorgen. In het gehele spel van zowel Outbreak als Illusion wordt gebruik gemaakt van speciale licht- en geluidseffecten. Ook zijn er onschadelijke rookeffecten op waterbasis. Deze effecten kunnen door sommige bezoekers wellicht als intens worden ervaren. Helaas is Illusion niet toegankelijk voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel, maar Outbreak is dat wél. Neem bij twijfel contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina. Zwangere gasten of gasten die minder goed ter been zijn verzoeken wij om éérst te bellen alvorens er een reservering wordt gemaakt, voor zowel Outbreak als Illusion.

Wij willen een teamuitje organiseren, wat kan Epic Escape voor ons betekenen?

Uiteraard is het voor groepen mogelijk om op eigen gelegenheid langs te komen, maar Epic Escape Waalwijk biedt ook speciale pakketten aan voor bedrijven en andere teams. Zo is het mogelijk om op onze locatie een coachingssessie te volgen, te borrelen in Waalwijk bij onze partners, of de Epic Escape Experience te combineren met een lunch of diner op een nabijgelegen locatie. Denk aan een sportief spelletje bowlen op flitsende led-bowlingbanen, een hilarische karaokesessie of een muzikaal potje glowgolf! Wij informeren u hier graag verder over. Neem daarvoor contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Escape Room Illusion

Is Escape Experience Illusion playable in English?

We are sorry to inform you that our room Illusion is not playable in English yet. We hope to have this ready as soon as possible. If none of your group is able to translate Dutch to English, sadly, we recommend that you wait a little longer until we have finished all of the new programming work.

Waarom wordt Escape Room Illusion een 'Escape Experience' genoemd?

Net als Outbreak, bevat ook Illusion veel meer dan uitsluitend puzzels die in een ruimte opgelost dienen te worden. Illusion kent echter een speeltijd van 90 minuten, heeft een veel dieper verhaal, bevat diverse video- en audio-onderdelen en laat de bezoeker het mysterie herbeleven. Een totaalbeleving die je niet wilt missen! De benaming ‘Escape Experience’ is dus volledig van toepassing op Illusion.

Op de website staat dat Illusion enger is dan Outbreak. Wat betekent dit?

Over het algemeen zal Illusion enger worden bevonden dan Outbreak. Dit komt door de opbouwende spanning en de licht- en geluidseffecten. Deze kunnen door sommige personen als eng worden ervaren. Deze subtiele spanning blijft het gehele spel aanwezig. Echter: er zijn geen acteurs aanwezig die je aan het schrikken zullen brengen.

Waarom kunnen we Illusion uitsluitend spelen met een groep van 3 tot en met 6 personen?

Dit is gedaan om het voor iedereen leuk te houden. De oppervlakte van de ruimte is het prettigst voor groepen tot en met 6 personen. Ook de puzzels zijn ingericht voor groepen tot maximaal 6 personen, waardoor dat als maximum is ingesteld.

Vanaf welke leeftijd kan ik Illusion spelen?

Vanwege de moeilijkheidsgraad en de spanning raden wij een minimumleeftijd van 14 jaar aan. Zitten er jongere personen in uw gezelschap? Dan dient er minimaal één volwassen begeleider (vanaf 18 jaar) mee te gaan. Let op: Illusion kent lastige onderdelen, dus ook de kinderen dienen zelfstandig en actief te werk te gaan tijdens het bezoek.

Is Escape Experience Illusion rolstoeltoegankelijk?

Nee, voor spelers in een reguliere rolstoel is het in principe helaas niet mogelijk om de kamer te betreden. Personen die slecht ter been zijn, kunnen ook fysieke obstakels tegenkomen in Illusion. Bent u mindervalide, maar hebt u geen rolstoel nodig? Of twijfelt u over uw reservering? Neem dan eerst even contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Escape Room Outbreak

Waarom is Outbreak op dit moment niet te reserveren?

In verband met de opening van Escape Experience Illusion willen wij de eerstvolgende periode volledig focussen op de kwaliteit en de beleving van deze nieuwe kamer. Hierdoor hebben wij besloten om Escape Room Outbreak voor een korte periode te pauzeren.

Is Outbreak een enge Escape Room, zoals een spookhuis met Halloween?

Nee, ondanks het spannende thema is Outbreak geen enge Escape Room. Er zijn geen acteurs aanwezig in de kamer die je aan het schrikken kunnen brengen. Wel zijn er milde licht- en geluidseffecten die door sommige personen als eng ervaren kunnen worden.

Waarom kunnen we Outbreak uitsluitend spelen met een groep van 2 tot en met 8 personen?

Tijdens de coronamaatregelen hebben we onze kamer op enkele punten aangepast zodat iedereen de Escape-beleving van Outbreak kan meemaken. De oppervlakte van de ruimte is op dit moment het meest ingesteld voor groepen tot en met 8 personen. Ook de puzzels zijn ingericht voor grotere groepen tot maximaal 8 personen. Wanneer de coronamaatregelen weer worden versoepeld, kunnen ook grotere gezelschappen Outbreak spelen.

Vanaf welke leeftijd kan ik 'Outbreak' spelen?

Vanwege de moeilijkheidsgraad raden wij een minimumleeftijd van 14 jaar aan. De kamer is echter niet eng, dus qua beleving is de kamer wel geschikt voor jongere gasten. Zitten er jongere personen in uw gezelschap? Dan raden we aan om minimaal één volwassen begeleider van minimaal 18 jaar mee te laten gaan. In onze andere Escape Room, Illusion, is dit een verplichting, bij Outbreak is het een advies.

Is Escape Room 'Outbreak' rolstoeltoegankelijk?

Ja, voor spelers in een reguliere rolstoel is het mogelijk om de kamer te betreden en een groot gedeelte van de puzzels te spelen. Helaas is Outbreak niet speelbaar voor groepen waarvan iedere speler in een rolstoel zit. Personen die slecht ter been zijn, kunnen in het laboratorium gebruik maken van twee bureaustoelen. Op verzoek kunnen er meer stoelen worden bijgeplaatst. Bent u mindervalide, maar hebt u geen rolstoel nodig? Neem dan eerst even contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Staat je antwoord niet tussen de veelgestelde vragen?

Laat dan hieronder via ons contactformulier een bericht achter en we zullen zo spoedig mogelijk antwoord geven op je vraag.

    Ja, ik geef toestemming dat mijn gegevens worden opgeslagen in de database van Epic Escape Waalwijk en dat deze worden bewaard voor acties, nieuws of andere communicatie rondom Epic Escape.

    * = verplicht