Coronamaatregelen bij Epic Escape Waalwijk

Hoe houdt Epic Escape zich aan de Covid-19 maatregelen?

Epic Escape Waalwijk verwelkomt iedereen met open armen, maar wel met 1,5 meter afstand!

Van harte welkom bij Epic Escape Waalwijk! Ook wij dienen ons aan de voorschriften rondom corona te houden. Wij vragen u de volgende punten te respecteren:

 • Corona-zekerheid: garantie op toegang. Bij Epic Escape Waalwijk bieden we flexibele voorwaarden, waardoor onze gasten ook zonder problemen kunnen reserveren in corona-tijden. Mocht Illusion of Outbreak wegens corona-gerelateerde oorzaak niet speelbaar zijn voor uw groep, dan kunt u tot 12 uur voor de start van uw tijdvak kosteloos én met voorrang omboeken naar een nieuw speelmoment! Zo bent u verzekerd van uw tijdslot en kunt u zorgeloos reserveren met uw gezelschap. Mochten de omstandigheden in uw specifieke situatie anders zijn, dan zullen we er alles aan doen om uw groep zo veel mogelijk tegemoet te komen.
 • Gezelschappen die uit hetzelfde huishouden komen, kunnen met meer dan 4 personen escapen bij Epic Escape Waalwijk. Wij vragen u dit te bevestigen bij de reservering. Gezelschappen van 2, 3 of 4 personen hoeven niet uit hetzelfde huishouden te komen.
 • Wanneer één van de spelers klachten heeft zoals verkoudheid of koorts, vragen wij u om onze escape room niet te betreden.
 • We verzoeken onze bezoekers die uit verschillende huishoudens komen om steeds de regels omtrent 1,5 meter afstand in acht te nemen. Tijdens het spelen in onze Escape Room, die een toepasselijk en immersief laboratorium-thema kent, treffen spelers duidelijk aangebrachte belijning en een looproute aan. Door middel van deze belijning kunnen spelers, indien dit benodigd is, onderling 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook worden er naar wens rubberen handschoenen gefaciliteerd. Mondkapjes zijn uiteraard ook toegestaan tijdens de volledige beleving.
 • Op onze locatie is het tevens mogelijk om de handen te wassen en te drogen met papieren handdoekjes en/of te desinfecteren met hygiënische gel. Wij vragen iedere speler dit te doen vóórdat het spel begint. 
 • Na uw bezoek kunnen wij u helaas geen consumptie aanbieden om op locatie te nuttigen. Wel kunt u, als u dat wenst, flesjes water aanschaffen die u mee kunt nemen.
 • Betalen is vooraf online mogelijk, maar dit kan ook aan onze balie via pin.

Wij hopen iedereen in goede gezondheid weer te mogen begroeten in onze Escape Room Outbreak of Illusion. Ook voor gezinnen en vriendengroepen het perfecte uitje!

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Is jullie tweede Escape Room al geopend?

Ja! Onze Escape Experience Illusion is gereed om gasten te ontvangen, wanneer wij de deuren weer mogen openen. De première van deze kamer is op dit moment helaas uitgesteld vanwege de corona-maatregelen. Onze eerste kamer, Outbreak, zal tijdens de eerste periode gesloten blijven terwijl wij Illusion aanbieden aan onze gasten.

Waarom duurt Escape Room 'Outbreak' 60 minuten en Escape Experience 'Illusion' 90 minuten?

Escape Room ‘Outbreak’ is de perfecte kamer voor grotere groepen, ook gezinnen, die in een uitdagende omgeving van een mysterieus laboratorium gezamenlijk puzzels willen oplossen. De beleving en puzzels van Outbreak zijn zo ontwikkeld dat deze Escape Room in 60 minuten gespeeld kan worden.
Escape Experience ‘Illusion’ biedt op alle fronten een ongeziene ervaring. Met verbluffende special effects, een duistere verhaallijn en bijzondere audio- en video-elementen, biedt ‘Illusion’ een totaalpakket waar een speeltijd van 90 minuten zonder twijfel benodigd is.

Is er een minimaal of een maximaal aantal personen per groep?

Bij Epic Escape kun je met verschillende groepsgroottes escapen. Uit praktische overwegingen en veiligheidsredenen zit hier echter inderdaad een minimaal en een maximaal aantal personen aan verbonden. Voor Outbreak is dat, wanneer deze weer geopend is en als de coronamaatregelen gelden, minimaal 2 personen en maximaal 8 personen per groep. Naar de huidige coronawetgeving mogen gezelschappen vanaf 5 personen enkel uit hetzelfde huishouden komen. Voor de Escape Experience Illusion zijn groepen tussen de 3 en de 6 personen welkom om tegelijk te kunnen spelen. Illusion zal als eerste speelbaar zijn wanneer Epic Escape Waalwijk weer mag heropenen.

Hoeveel minuten van tevoren worden we verwacht?

We vragen onze bezoekers minimaal 10 minuten voor de daadwerkelijke begintijd aanwezig te zijn. Na de reservering krijg je een automatische bevestigingsmail met daarin het tijdstip van de reservering.

Zijn er parkeergelegenheden bij Epic Escape?

Zeker: er zijn recht voor de deur parkeerplaatsen voor alle gasten van Epic Escape. Deze zijn gratis voor onze bezoekers.

Is Epic Escape te bereiken met het openbaar vervoer?

Omdat de verhalen van Epic Escape zich allebei afspelen op een verlaten terrein, is de locatie niet optimaal gelegen voor het openbaar vervoer. Wij raden daarom aan om met eigen vervoer naar Epic Escape te komen. Hiervoor zijn genoeg gratis parkeergelegenheden die zijn gereserveerd voor onze gasten. Mocht je alsnog met het openbaar vervoer willen komen, houd dan rekening met een looptijd van een kwartier tot 20 minuten vanaf het busstation Waalwijk Vredesplein (nabij Theater De Leest).

Krijg ik mijn geld terug als ik mijn reservering wil annuleren?

Altijd jammer als je niet meer in de gelegenheid bent om langs te komen bij Epic Escape. Tot 48 uur voor start van de reservering is het mogelijk om de Escape Room gratis te annuleren. Wordt de annulering tot 24 uur vooraf doorgegeven, dan brengen wij 50 procent van de totaalsom in rekening. Wanneer je minder dan 24 uur van tevoren annuleert, komen de annuleringskosten neer op het volledige reserveringsbedrag. Het eventuele restbedrag bij een onlinebetaling wordt binnen 7 werkdagen weer teruggestort op je rekening. Neem om te annuleren contact op via de contactpagina.

Wat als ik te laat ben?

Te laat komen kan natuurlijk gebeuren. Helaas heeft dat wel invloed op onze reserveringen voor de rest van de dag. Laat het daarom zo snel mogelijk weten als je te laat denkt te komen, zodat wij kunnen kijken of er mogelijkheden zijn voor een latere start. Als dit niet het geval is zullen we samen een passende oplossing vinden.

Wat mag ik meenemen naar binnen?

Om de beleving optimaal te houden en te zorgen dat de geheimen van Outbreak en Illusion binnenskamers blijven, vragen wij je om vóórdat je de Escape Room inloopt, je eventuele elektronische eigendommen op te bergen in een kluis. De kluissleutel blijft in het bezit bij iemand van jullie groep. Ook mag er geen eigen eten en drinken mee de Escape Room in.

Zijn er speciale regelingen voor mensen met beperkingen en/of aandoeningen?

Bij Epic Escape Waalwijk willen we iedereen een fantastische tijd garanderen. Wij denken graag mee om iedereen de optimale beleving te bezorgen. In het gehele spel van zowel Outbreak als Illusion worden gebruik gemaakt van speciale licht- en geluidseffecten. Ook zijn er onschadelijke rookeffecten op waterbasis. Deze effecten kunnen door sommige bezoekers wellicht als intens worden ervaren. Helaas is Illusion niet toegankelijk voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel, maar Outbreak is dat wél. Neem bij twijfel contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Wij willen een teamuitje organiseren, wat kan Epic Escape voor ons betekenen?

Uiteraard is het voor groepen mogelijk om op eigen gelegenheid langs te komen, maar Epic Escape Waalwijk biedt ook speciale pakketten aan voor bedrijven en andere teams. Zo is het mogelijk om op onze locatie een coachingssessie te volgen, te borrelen in Waalwijk bij onze partners, of de Epic Escape Experience te combineren met een lunch of diner op een nabijgelegen locatie. Denk aan een sportief spelletje bowlen op flitsende led-bowlingbanen, een hilarische karaokesessie of een muzikaal potje glowgolf! Wij informeren u hier graag verder over. Neem daarvoor contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Escape Room Outbreak

Waarom is Outbreak op dit moment niet te reserveren?

In verband met de opening van Escape Experience Illusion willen wij de eerstvolgende periode volledig focussen op de kwaliteit en de beleving van deze nieuwe kamer. Hierdoor hebben wij besloten om Escape Room Outbreak voor een korte periode te pauzeren.

Is Outbreak een enge Escape Room, zoals een spookhuis met Halloween?

Nee, ondanks het spannende thema is Outbreak geen enge Escape Room. Er zijn geen acteurs aanwezig in de kamer die je aan het schrikken kunnen brengen. Wel zijn er milde licht- en geluidseffecten die door sommige personen als eng ervaren kunnen worden.

Waarom kunnen we Outbreak uitsluitend spelen met een groep van 2 tot en met 8 personen?

Tijdens de coronamaatregelen hebben we onze kamer op enkele punten aangepast zodat iedereen de Escape-beleving van Outbreak kan meemaken. De oppervlakte van de ruimte is op dit moment het meest ingesteld voor groepen tot en met 8 personen. Ook de puzzels zijn ingericht voor grotere groepen tot maximaal 8 personen. Wanneer de coronamaatregelen weer worden versoepeld, kunnen ook grotere gezelschappen Outbreak spelen.

Vanaf welke leeftijd kan ik 'Outbreak' spelen?

Vanwege de moeilijkheidsgraad raden wij een minimumleeftijd van 14 jaar aan. De kamer is echter niet eng, dus qua beleving is de kamer wel geschikt voor jongere gasten. Zitten er jongere personen in uw gezelschap? Dan raden we aan om minimaal één volwassen begeleider van minimaal 18 jaar mee te laten gaan. In onze andere Escape Room, Illusion, is dit een verplichting, bij Outbreak is het een advies.

Is Escape Room 'Outbreak' rolstoeltoegankelijk?

Ja, voor spelers in een reguliere rolstoel is het mogelijk om de kamer te betreden en een groot gedeelte van de puzzels te spelen. Helaas is Outbreak niet speelbaar voor groepen waarvan iedere speler in een rolstoel zit. Personen die slecht ter been zijn, kunnen in het laboratorium gebruik maken van twee bureaustoelen. Op verzoek kunnen er meer stoelen worden bijgeplaatst. Bent u mindervalide, maar hebt u geen rolstoel nodig? Neem dan eerst even contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Escape Room Illusion

Waarom wordt Escape Room Illusion een 'Escape Experience' genoemd?

Net als Outbreak, bevat ook Illusion veel meer dan uitsluitend puzzels die in een ruimte opgelost dienen te worden. Illusion kent echter een speeltijd van 90 minuten, heeft een veel dieper verhaal, bevat diverse video- en audio-onderdelen en laat de bezoeker het mysterie herbeleven. Een totaalbeleving die je niet wilt missen! De benaming ‘Escape Experience’ is dus volledig van toepassing op Illusion.

Op de website staat dat Illusion enger is dan Outbreak. Wat betekent dit?

Over het algemeen zal Illusion enger worden bevonden dan Outbreak. Dit komt door de opbouwende spanning en de licht- en geluidseffecten. Deze kunnen door sommige personen als eng worden ervaren. Deze subtiele spanning blijft het gehele spel aanwezig. Echter: er zijn geen acteurs aanwezig die je aan het schrikken zullen brengen.

Waarom kunnen we Illusion uitsluitend spelen met een groep van 3 tot en met 6 personen?

Dit is gedaan om het voor iedereen leuk te houden. De oppervlakte van de ruimte is het prettigst voor groepen tot en met 6 personen. Ook de puzzels zijn ingericht voor groepen tot maximaal 6 personen, waardoor dat als maximum is ingesteld.

Vanaf welke leeftijd kan ik Illusion spelen?

Vanwege de moeilijkheidsgraad en de spanning raden wij een minimumleeftijd van 14 jaar aan. Zitten er jongere personen in uw gezelschap? Dan dient er minimaal één volwassen begeleider (vanaf 18 jaar) mee te gaan.

Is Escape Experience Illusion rolstoeltoegankelijk?

Nee, voor spelers in een reguliere rolstoel is het in principe helaas niet mogelijk om de kamer te betreden. Personen die slecht ter been zijn, kunnen ook fysieke obstakels tegenkomen in Illusion. Bent u mindervalide, maar hebt u geen rolstoel nodig? Of twijfelt u over uw reservering? Neem dan eerst even contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Staat je antwoord niet tussen de veelgestelde vragen?

Laat dan hieronder via ons contactformulier een bericht achter en we zullen zo spoedig mogelijk antwoord geven op je vraag.

  Ja, ik geef toestemming dat mijn gegevens worden opgeslagen in de database van Epic Escape Waalwijk en dat deze worden bewaard voor acties, nieuws of andere communicatie rondom Epic Escape.

  * = verplicht