Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Welke kamers kan ik bij jullie spelen?

Bij Epic Escape Waalwijk is sinds 5 juni 2021 ‘Illusion’ te spelen, een Escape Experience van 90 minuten die in de top 10 van de Benelux staat (van www.escapetalk.nl). Onze eerste kamer, Outbreak, is op dit moment gesloten. Deze kamer zal na de zomer van 2022 weer heropenen, maar op een andere locatie dan in Waalwijk. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

Waarom duurt Escape Experience 'Illusion' 90 minuten?

Escape Experience ‘Illusion’ biedt op alle fronten een ongeziene ervaring. Met verbluffende special effects, een duistere verhaallijn en bijzondere audio- en video-elementen, biedt ‘Illusion’ een totaalpakket waar een speeltijd van 90 minuten zonder twijfel benodigd is.

Is er een minimaal of een maximaal aantal personen per groep?

Bij Epic Escape kun je met verschillende groepsgroottes escapen. Uit praktische overwegingen en veiligheidsredenen zit hier echter inderdaad een minimaal en een maximaal aantal personen aan verbonden. Voor de Escape Experience Illusion zijn groepen tussen de 3 en de 6 personen welkom om tegelijk te kunnen spelen.

Hoeveel minuten van tevoren worden we verwacht?

We vragen onze bezoekers 10 minuten voor de daadwerkelijke begintijd aanwezig te zijn. Na de reservering krijg je een automatische bevestigingsmail met daarin het tijdstip van de reservering.

Zijn er parkeergelegenheden bij Epic Escape?

Zeker: er zijn recht voor de deur parkeerplaatsen voor alle gasten van Epic Escape. Deze zijn gratis voor onze bezoekers.

Is Epic Escape te bereiken met het openbaar vervoer?

Omdat het avontuur van Epic Escape zich afspeelt op een verlaten terrein, is de locatie niet optimaal gelegen voor het openbaar vervoer. Wij raden daarom aan om met eigen vervoer naar Epic Escape te komen. Hiervoor zijn genoeg gratis parkeergelegenheden die zijn gereserveerd voor onze gasten. Mocht je alsnog met het openbaar vervoer willen komen, houd dan rekening met een looptijd van een kwartier tot 20 minuten vanaf het busstation Waalwijk Vredesplein (nabij Theater De Leest).

Krijg ik mijn geld terug als ik mijn reservering wil annuleren?

Altijd jammer als je niet meer in de gelegenheid bent om langs te komen bij Epic Escape. Tot 48 uur voor start van de reservering is het mogelijk om de Escape Room gratis telefonisch te annuleren. Wordt de annulering tot 24 uur vooraf telefonisch doorgegeven, dan brengen wij 50 procent van de totaalsom in rekening. Wanneer je minder dan 24 uur van tevoren telefonisch annuleert, komen de annuleringskosten neer op het volledige reserveringsbedrag. Het eventuele restbedrag bij een onlinebetaling wordt binnen 7 werkdagen weer teruggestort op je rekening. Neem om te annuleren contact op via telefoonnummer 0416 534 151.

Wat als ik te laat ben?

Te laat komen kan natuurlijk gebeuren. Helaas heeft dat wel invloed op onze reserveringen voor de rest van de dag. Laat het daarom zo snel mogelijk weten als je te laat denkt te komen, zodat wij kunnen kijken of er mogelijkheden zijn voor een latere start. Als dit niet het geval is zullen we samen een passende oplossing vinden.

Wat mag ik meenemen naar binnen?

Om de beleving optimaal te houden en te zorgen dat het geheim van Illusion binnenskamers blijft, vragen wij je om vóórdat je de Escape Experience inloopt, je eventuele elektronische eigendommen op te bergen in een kluis. De kluissleutel blijft in het bezit bij iemand van jullie groep. Ook mag er geen eigen eten en drinken mee de Escape Experience in.

Zijn er speciale regelingen voor mensen met beperkingen en/of aandoeningen?

Bij Epic Escape Waalwijk willen we iedereen een fantastische tijd garanderen. Wij denken graag mee om iedereen de optimale beleving te bezorgen. In het gehele spel van Illusion wordt gebruik gemaakt van speciale licht- en geluidseffecten. Ook zijn er onschadelijke rookeffecten op waterbasis. Deze effecten kunnen door sommige bezoekers wellicht als intens worden ervaren. Helaas is Illusion niet toegankelijk voor bezoekers die de volledige tijd gebruik dienen te maken van een rolstoel. Neem bij twijfel contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina. Zwangere gasten of gasten die minder goed ter been zijn verzoeken wij om éérst te bellen alvorens er een reservering wordt gemaakt.

Wij willen een teamuitje organiseren, wat kan Epic Escape voor ons betekenen?

Uiteraard is het voor groepen mogelijk om op eigen gelegenheid langs te komen, maar Epic Escape Waalwijk biedt ook speciale pakketten aan voor bedrijven en andere teams. Zo is het mogelijk om op onze locatie een coachingssessie te volgen, te borrelen in Waalwijk bij onze partners, of de Escape Experience te combineren met een lunch of diner op een nabijgelegen locatie. Denk aan een sportief spelletje bowlen op flitsende led-bowlingbanen, een hilarische karaokesessie of een muzikaal potje glowgolf! Wij informeren u hier graag verder over. Neem daarvoor contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Kan ik vooraf of achteraf iets bij jullie eten of drinken?

Op onze locatie hebben we een kleinschalige ontvangstruimte waar onze gasten vooraf of achteraf een drankje kunnen drinken (we hebben koude blikjes cola, cola zero, Fanta, ijsthee, ijsthee green, RedBull, Spa Blauw en Spa Rood). Ook kunnen wij onze bezoekers voorzien van koffie, thee of cappuccino. We beschikken niet over een groot café of andere horecalocatie, daarvoor raden we het gezellige centrum van Waalwijk aan. Het is niet toegestaan om eigen eet- of drinkwaren mee te nemen naar Epic Escape Waalwijk. Verder is het niet toegestaan om tijdens het spel consumpties mee naar binnen in Illusion te nemen. Gasten die (overmatig) alcohol hebben genuttigd, kan de toegang tot Illusion worden ontzegd.

Escape Room Illusion

Is Escape Experience Illusion playable in English?

Yes, our room Illusion is playable in English. However, we would like to emphasize that all group members should have a good to excellent knowledge of the English language, so everyone should be able to read and understand all elements of the Escape Experience.

Waarom wordt Escape Room Illusion een 'Escape Experience' genoemd?

Net als Outbreak, bevat ook Illusion veel meer dan uitsluitend puzzels die in een ruimte opgelost dienen te worden. Illusion kent echter een speeltijd van 90 minuten, heeft een veel dieper verhaal, bevat diverse video- en audio-onderdelen en laat de bezoeker het mysterie herbeleven. Een totaalbeleving die je niet wilt missen! De benaming ‘Escape Experience’ is dus volledig van toepassing op Illusion.

Op de website staat dat Illusion eng is. Wat betekent dit?

Escape Experience Illusion kan inderdaad door sommige personen als eng worden ervaren. Dit komt door de opbouwende spanning en de licht- en geluidseffecten. Deze subtiele spanning blijft het gehele spel aanwezig. Echter: er zijn geen acteurs aanwezig die je aan het schrikken zullen brengen.

Waarom kunnen we Illusion uitsluitend spelen met een groep van 3 tot en met 6 personen?

Dit is gedaan om het voor iedereen leuk te houden. De oppervlakte van de ruimte is het prettigst voor groepen tot en met 6 personen. Ook de puzzels zijn ingericht voor groepen tot maximaal 6 personen, waardoor dat als maximum is ingesteld.

Vanaf welke leeftijd kan ik Illusion spelen?

Vanwege de moeilijkheidsgraad en de spanning raden wij een minimumleeftijd van 16 jaar aan. Zitten er jongere personen in uw gezelschap? Dan dient er minimaal één volwassen begeleider (vanaf 18 jaar) per twee kinderen mee te gaan. Let op: Illusion kent lastige onderdelen, dus ook de kinderen dienen zelfstandig en actief te werk te gaan tijdens het bezoek.

Is Escape Experience Illusion rolstoeltoegankelijk?

Nee, voor spelers in een reguliere rolstoel is het in principe helaas niet mogelijk om de kamer te betreden. Personen die slecht ter been zijn, kunnen ook fysieke obstakels tegenkomen in Illusion. Bent u mindervalide, maar hebt u geen rolstoel nodig? Of twijfelt u over uw reservering? Neem dan eerst even contact op met een van onze medewerkers via de contactpagina.

Escape Room Outbreak

Waarom is Outbreak op dit moment niet te reserveren?

Outbreak zal op de huidige locatie in Waalwijk niet meer geopend worden. Binnenkort volgt er meer informatie over waar en vanaf wanneer Outbreak weer speelbaar zal zijn. Houd hiervoor onze sociale media en website in de gaten.